Dikkat!
Coğrafya Hocam Web Sitesi Açılmıştır. Sizleri de bu muhteşem Coğrafya sitesine bekliyoruz. Online sorular, konu anlatımları, MEB ders kitabı etkinlikler ve çoktan seçmeli soruların cevapları ve daha neler neler...

Coğrafya Hocam
Siteye gitmek için bağlantıya tıklayınız

2013-2014 PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKASI ALMAK İSTEYENLER


ANKARA - YÖK , Genel Kurulda, alan fakültelerinden mezun olanlar için mezuniyet sonrası pedagojik formasyon sertifika programının devam etmesine karar verildiğini bildirdi. 


YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun, 2013 yılının 4. toplantısını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında yaptığı anımsatıldı. 



Açıklamada, MEB Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmen atamalarına esas oluşturan alanlara ilişkin, "MEB'e Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programlarına İlişkin Çizelge"de yer alan programlara mahsus olmak üzere, alan fakültelerinden mezun olanlar için mezuniyet sonrası pedagojik formasyon sertifika programının devamına karar verildiği bildirildi. 



YÖK, geçen yıl aldığı kararla, fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin aldığı pedagojik formasyon programını kaldırmıştı. 



Alınan karar ile fen-edebiyat fakültesi mezunlarının pedagojik formasyon alarak öğretmen olmalarının yolu yeniden açılmış oldu.


Kaynak: AA (18.04.2013)


Yukarıdaki paylaşımla ilgili YÖK'ün resmi olarak yayınladığı açıklamalara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz...




2 yorum :

  1. ilahiyat mezunları da pedagojik formasyon alabilecekler mi?

    YanıtlaSil
  2. kamu yöneti mezunu formasyon alabilecekler mi?

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret, aşağılama vs gibi olumsuz davranışlardan sorumlu değiliz. Yapılan yorumlar yorumu yapan kişiyi/kişileri bağlar. Bilginize...

PEDAGOJİK FORMASYON