Dikkat!
Coğrafya Hocam Web Sitesi Açılmıştır. Sizleri de bu muhteşem Coğrafya sitesine bekliyoruz. Online sorular, konu anlatımları, MEB ders kitabı etkinlikler ve çoktan seçmeli soruların cevapları ve daha neler neler...

Coğrafya Hocam
Siteye gitmek için bağlantıya tıklayınız

PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRETMENLİK (STAJ) UYGULAMASI (


Öğretmenlik staj uygulaması genel olarak ikinci yarıyılda yapılan bir uygulama dersidir. Bu ders için vize ve final yoktur ancak akademisyen bu konuda sizleri sınamak isteyebilir. 

Öğretmenlik staj dosyası için bir dosya tutarsınız ve bu dosyaya bir yarıyıl boyunca gittiğiniz uygulama okulunuzdaki gözlemlerinizi, araştırmalarınızı ve tecrübelerinizi raporlaştırırsınız. Bu raporları en sonunda tek bir klasör içine alırsınız ve uygulama öğretmeninize ve okul müdürüne imzalatıp işlemlerinizi tamamlamış olursunuz. Tabi bu işin kısa özeti.

Uygulama Okulunun Seçilmesi:
Uygulama okulları MEB tarafından belirlenir ve Pedagojik Formasyon kuruluna bildirilir. Uygulama okulu için bir tercih listesi oluşturulur ve bu sizlerin önüne sunulur ve "Hangi okulda (listede olanlardan) staj yapmak istersiniz?" sorusu sorulur. Sonrasında bir süzgeçten geçirilir eğer ki bazı okullarda çok yığılma varsa rastgele bir okula da staj için gönderilebilirsiniz :)

Uygulama Öğretmeni:
Uygulama öğretmeni staj dönemi boyunca size yol gösterecek ve staj dosyanızın sonunda belgelerinizi imzalayıp onaylayacak olan öğretmendir. Staj yapacağınız okulda sizin bölümünüzde olan öğretmenlerden başkası sizin uygulama öğretmeniniz olamaz. Eğer iyi anlaşırsanız ve uygulama öğretmeniniz anlayışlı, duyarlı biriyse (malum KPSS çalışıyor ya da herhangi bir işte çalışıyor olabilirsiniz) size devamsızlık konusunda yardımcı olacaktır.

Staj Devamsızlık Hakkı ( Devam Etme Zorunluluğu):
Pedagojik formasyondaki diğer derslerde olduğu gibi staj (öğretmenlik) uygulamasında da devam mecburiyeti vardır. Burada da %70 devam zorunluluğu vardır. 

Staj Etkinlikleri:
Her yerde aynı olmasa da 13 ile 15 arasında etkinlik vardır. Ancak bu etkinlikler bazı yerlerde daha basit bazı yerlerde ise daha zorludur. Şöyle ki bazı okullarda staj dosyasında "sınıfta kaç kişi vardı, öğretmen ne anlattı vs gibi" soruların cevabı bir etkinlik olurken bazı yerlerde "bir öğrencinin gözlemi" bir etkinlik olabilmektedir. Bu nedenle bu etkinlikler kısmında ayrıntıya girmeyeceğim. Ancak bu etkinlikleri hafta hafta hatta staja gittiğiniz gün staj uygulamanız biter bitmez yapmanız durumunda son haftalarda ortaya çıkabilecek sıkışmayı engellemiş olacaksınız.




0 yorum :

Yorum Gönder

Küfür, hakaret, aşağılama vs gibi olumsuz davranışlardan sorumlu değiliz. Yapılan yorumlar yorumu yapan kişiyi/kişileri bağlar. Bilginize...

PEDAGOJİK FORMASYON