Dikkat!
Coğrafya Hocam Web Sitesi Açılmıştır. Sizleri de bu muhteşem Coğrafya sitesine bekliyoruz. Online sorular, konu anlatımları, MEB ders kitabı etkinlikler ve çoktan seçmeli soruların cevapları ve daha neler neler...

Coğrafya Hocam
Siteye gitmek için bağlantıya tıklayınız

2012-2013 BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FORMASYON DUYURUSU

Pedagojik Formasyon Sertifika Programı 

PEDAGOJİK FORMASYON ONLINE BAŞVURU  İÇİN TIKLAYINIZ
2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ön kayıtları başlamıştır. Yüksek Öğretim Kurumu’nun almış olduğu 13 Eylül 2012 tarihli kararı gereğince, (17 Eylül 2012 tarih ve B.30.0.EÖB-104.01.07-4049-40322 sayılı yazı)  2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında mezun durumda bulunan öğrenciler için Bahçeşehir Üniversitesi’ne 200 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir. YÖK tarafından Üniversitemize tahsis edilen 200 kişilik kontenjanın % 10’u Bahçeşehir Üniversitesi mezunlarına, % 90’ı diğer Üniversite mezunlarına ayrılmıştır.
2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı için Formasyon Programında Üniversitemize ayrılan 200 kişilik kontenjan Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç duyduğu atamaya esas olan alanlara öncelik verilecek şekilde planlanmıştır. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf adresinde yer alan 80 sayılı kararında, atamaya esas olan alanlar ve o alanlarda öğretmenlik atamasına kaynak olarak gösterilen programlar belirtilmektedir.

Aşağıdaki tabloda sunulan alanlara göre başvuran adayların toplam başvuru içerisindeki yüzdelik oranına göre alanların kontenjanı belirlenecektir.
Alanlar
Başvuruda Bulunabilecek Bölümler/Anabilim Dalları
Ayrılan Kontenjan
MatematikMatematik Bölümü
25
FizikFizik Bölümü
Fizik Mühendisliği Bölümü
10
KimyaKimya Bölümü
Kimya Mühendisliği Bölümü
10
BiyolojiBiyoloji Bölümü
10
Rehber ÖğretmenPsikoloji Bölümü
Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü
40
Okul ÖncesiÇocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü
Çocuk Gelişimi Bölümü
25
Felsefe GrubuFelsefe Bölümü
Sosyoloji Bölümü
20
Türk Dili ve EdebiyatıTürk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü
30
İngilizceİngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
Mütercim-Tercümanlık Bölümü (İngilizce)
İngiliz Dil Bilimi Bölümü
Çeviribilim Bölümü (İngilizce)
İngiliz Dili ve Kültürü Bölümü 
30





BAŞVURU ŞEKLİ
Programa başvuru tamamen on-line olarak web sayfasındaki adres üzerinden yapılacaktır. Adayların başvuru formunu özenle doldurması ve akabinde formun alt kısmında bulunan ödeme kısmından ücretini ödemesi gerekmektedirBaşvuru ücreti 100TL’dir. Ödemesini kredi kartı ile gerçekleştirmeyecek adaylar başvuru formunun ödeme kısmında ödeme tipini Elden veya Havale olarak seçip, kredi kartı ile ödeme adımını geçebilirler.

Kredi kartı ile ödeme yapamayacak olan adaylar Bahçeşehir Üniversitesi’nin Denizbank Güneşli Ticari Merkez Şube’sinde bulunan TR63 0013 4000 0019 9214 6003 54 IBAN numaralı hesabına, “pedagojik formasyon başvuru ücreti” açıklamasıyla havale/eft yaparak veya doğrudan Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde bulunan Mali İşler Daire Başkanlığı’na şahsen gelerek ödeme yapabilirler.
Başvuru ücreti yatırmayan adayların kayıtları kabul edilmeyecektir. Başvuru ücreti adaylara daha sonra iade edilmeyecektir.

Başvuru formundaki bilgiler ile kayıt sırasında orijinalleri istenen belgelerdeki bilgilerin tutmaması durumunda aday kayıt hakkını kesinlikle kaybeder. 

ÖNEMLİ TARİHLER
Başvurular:25-30 Eylül 2012
Asil ve Yedek Listelerinin Duyurulması:2 Ekim 2012
Kesin Kayıtlar:2 - 4 Ekim 2012
1.Yedek listenin ilanı:5 Ekim 2012
1.Yedek liste kesin kayıtları:8-9 Ekim 2012
2.Yedek listenin ilanı:10 Ekim 2012
2.Yedek liste kesin kayıtları:11-12 Ekim 2012
Boş Kalan Kontenjanların Duyurulması:15 Ekim 2012
Boş Kalan Kontenjan Kesin Kayıtları:15-17 Ekim 2012
Derslerin Başlama Tarihi:22 Ekim 2012*
*Kontenjanların 12 Ekim itibariyle dolması halinde dersler 15 Ekim’de başlayacaktır.

DERS SAATLERİ VE YERİ
  • Dersler, Pazartesi 08:30-21:30 arası tek gün yapılacaktır.
  • Dersler, Beşiktaş, Şişli veya Karaköy’de, Bahçeşehir Eğitim Kurumlarına ait binalarda / kampüslerde yapılacaktır.
BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
1. Tüm başvurular mezun olunan bölümlere göre sınıflandırılacaktır.
2. Başvuruların değerlendirilmesinde adayların transkriptlerindeki 4’lük sistemdeki mezuniyet genel not ortalamaları (GNO) esas alınacaktır. Transkriptinde yalnızca 100lük sistemden genel not ortalaması bulunan adayların, kendi üniversitelerinden 4’lük sisteme dönüştürülmüş genel not ortalamalarına dair resmi (imzalı-mühürlü) bir belgeyi temin etmeleri gerekmektedir. Transkriptlerinde 4’lük sistemde GNO’ları bulunmayan öğrenciler, kesin kayda hak kazanmaları durumunda, mezun oldukları üniversite tarafından yapılmış resmi 4’lük sistem dönüşüm belgesini ibraz edemezlerse başvuru haklarını kaybederler.
3. Başvuran adayların branşlara göre belirlenen kontenjanlara yerleştirilmesinde 4 lük notlara göre büyükten küçüğe doğru sıralama yapılıp liste yayınlanacaktır. Her bölüm kendi içinde not ortalamasına göre sıralanacaktır. Aynı nota sahip adayların yerleştirilmesinde başvuru tarih ve saat önceliği dikkate alınacaktır.
4. Asıl adaylar belirlendikten sonra kontenjanın 2 katı kadar yedek liste ilan edilecektir. Yedek liste ile kontenjanın tamamlanmaması halinde sıradan yeniden yedek liste ilan edilecektir. (Tüm duyurular Bahçeşehir Üniversitesi Web Sayfasından yapılacağı için, adayların duyuruları sayfamızdan takip etmeleri gerekmektedir).
5. Belirtilen alanlarda kontenjanın dolmaması durumunda öncelikli alanlardan alınacak adaylarla tamamlanacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENİLEN BELGELER
1. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi

2. Noter onaylı diploma veya mezuniyet belgesi sureti

3. Son altı ay içinde alınmış resmi Not Dökümü (Transkript) belgesi

4. Diploma notu 100’lük sisteme göre olan öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerinden alacakları, notlarının 4’lük sistemdeki karşılığını gösteren onaylı bir belge
Eksik belge ile kesinlikle kayıt yapılmayacaktır.

FORMASYON PROGRAMININ ÜCRETİ
1. Pedagojik Formasyon Sertifika Programının ücreti 10.584 (KDV Dahil)  olup, tek seferde veya kredi kartına 10 taksitle ödenebilir. Tek seferde ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi vardır.       
2. Bu ücreti yatırarak kesin kayıt işlemlerini tamamlayan aday derslere katılmadan kaydını sildirse dahi yatırdığı ücret hiçbir koşulda aday’a iade edilmez.

PROGRAMIN YÜRÜTÜLMESİ VE ESASLAR
Programın yürütülmesinde Bahçeşehir Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Yönergesi ile diğer ilgili mevzuat hükümleri esas alınacaktır.


İLETİŞİM:
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, İlknur Sayar: 0212 381 02 52 ilknur.sayar@bahcesehir.edu.tr

ÖNEMLİ NOT:
1.  Pedagojik formasyon programı eğitimini başarı ile bitirmek öğretmen olarak başvurma ve atama garantisi vermez.
2. Pedagojik formasyon belgesi, öğretmenliğe başvuruda gerekli bir belge niteliğinde olup, öğretmen olma garantisi vermez. Öğretmenlik hakkı ancak ilgili mevzuat hükümleri kapsamındadır.



ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...


1 yorum :

  1. Soyun milleti soyun on kayitta 100 tl de ne oluyor

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret, aşağılama vs gibi olumsuz davranışlardan sorumlu değiliz. Yapılan yorumlar yorumu yapan kişiyi/kişileri bağlar. Bilginize...

PEDAGOJİK FORMASYON