Dikkat!
Coğrafya Hocam Web Sitesi Açılmıştır. Sizleri de bu muhteşem Coğrafya sitesine bekliyoruz. Online sorular, konu anlatımları, MEB ders kitabı etkinlikler ve çoktan seçmeli soruların cevapları ve daha neler neler...

Coğrafya Hocam
Siteye gitmek için bağlantıya tıklayınız

2012-2013 EGE ÜNİVERSİTESİ FORMASYON DUYURUSU


T.C.
EGE ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
MEZUNLARA YÖNELİK PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI
Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 13.09.2012 tarihinde aldığı karar uyarınca fakültemizde, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezunlara yönelik Pedagojik Formasyon Sertifika Programı açılacaktır. Üniversitemize 350 öğrencilik kontenjan ayrılmıştır. Söz konusu kontenjanın alanlara göre dağılımı ve Pedagojik Formasyon Sertifika Programının başvuru ve kayıt-kabul koşulları aşağıda belirtilmiştir:
A. Başvuru Koşulları
1) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13.09.2012 tarih ve 4049 sayılı yazısı ve Pedagojik Formasyon Komisyonu’nun 17.09.2012 tarihli toplantı kararı gereğince üniversitemize ayrılan 350 öğrencilik kontenjanın yüzde 50’si (175) Ege Üniversitesi mezunlarına, yüzde 50’si (175) ise diğer üniversite mezunlarına ayrılmıştır.
2) Pedagojik Formasyon Sertifika Programına kesin kayıt ölçütleri olarak lisans mezuniyet not ortalaması ve 13.09.2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı kapsamında belirtilen program/ bölüm mezunları dikkate alınacaktır.
3) Pedagojik Formasyon Sertifika Programına başvuracak öğrencilerin lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2,5 olmasına ilişkin koşul, 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlar için geçerlidir. Bu tarihten önce kayıt yaptıran öğrencilerde 2,5 not ortalaması koşulu aranmayacaktır. Diploma notu 4’lük sisteme göre olan öğrencilerin, mezun oldukları üniversitelerden aldıkları notun 100'lük sisteme göre karşılığını gösteren bir belgeyi kayıt sırasında beyan etmeleri gerekmektedir.
4) (a) Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitemize ayrılan 350 öğrencilik kontenjanın yüzde 40’ı Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduğu öğretmenlik alanları olan; “Rehber Öğretmen, Okulöncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği, Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği,  Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Görsel Sanatlar/ Resim Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği”ne kaynak gösterilen lisans programı mezunlarından,
4) (b) Kontenjanın yüzde 60’ı ise yukarıda belirtilen alanlarla birlikte Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 80 Sayılı Kararında yer alan tüm alanlarda öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen lisans programı mezunlarından karşılanacaktır.
B. Ön Kayıt
Pedagojik Formasyon Sertifika Programına ön kayıtlar, 01 Ekim 2012 (saat 00:01’den)- 03 Ekim 2012 (saat 23:59’a kadar)tarihleri arasında http://www.egeformasyon.org internet adresinden yapılacaktır. Adaylar site içerisindeki başvuru formunu doldurarak ön kayıt işlemlerini başlatacaklardır. Başvuru formunda adaylar; nüfus, diploma ve lisans mezuniyet not ortalaması gibi bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmalıdır. Adayların lisans mezuniyet not ortalamaları sıralamasında 100’lük sistemdeki notları kullanılacaktır. Bu nedenle, adayların mezun oldukları üniversitelerden lisans mezuniyet not ortalamalarını 100’lük sistemde gösteren belgeleri edinmeleri gerekmektedir. Başvuru formunda istenen bilgileri doğru beyan etmeyen adayların ön kayıt başvuruları iptal edilecektir.
C. Başvuruların Seçiminde İzlenecek Yöntem
Ege Üniversitesi Pedagojik Formasyon Komisyonu’nun 17.09.2012 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca;
1) Ege Üniversitesi Mezunları İçin:
a) Bölüm kontenjanları, Pedagojik Formasyon Komisyonu’nun 17.09.2012 tarihli toplantı kararı gereğince 2011-2012 eğitim-öğretim yılı lisans mezunlarının oransal dağılımı dikkate alınarak ilgili fakülte ve yüksekokullar tarafından aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
Mezunlara Yönelik Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ege Üniversitesi Mezunları Kontenjanları

Lisans Programı
Kontenjan
Lisans Programı
Kontenjan
Coğrafya
4
Türk Halk Oyunları
2
Tarih
6
Çalgı Yapımı
1
Türk Dili ve Edebiyatı
7
Temel Bilimler
3
Sosyoloji
5
Ses Eğitimi
1
Alman Dili ve Edebiyatı
4
Ödemiş Sağlık Y.O. (Hemşirelik)
5
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
3
İzmir Atatürk Sağlık Y.O. (Hemşirelik )
4
Psikoloji
6
İzmir Atatürk Sağlık Y.O. (Ebelik)
7
Felsefe
4
İzmir Atatürk Sağlık Y.O. (Sağlık Mem.)
1
İngiliz Dili ve Edebiyatı
7
Hemşirelik Fakültesi (Hemşirelik Y.O.) (Hemşirelik)
17
Sanat Tarihi
4
Gazetecilik
6
Matematik
20
Radyo-Televizyon ve Sinema
6
Fizik
9
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
6
Kimya
10


Biyoloji
21


Biyokimya
6


Toplam 175
b) Bölüm içindeki yerleştirmelerde adayların lisans mezuniyet not ortalamaları dikkate alınacaktır.
c) Yedek liste, asıl listede belirtilen sayıda adaya (varsa) yer verilerek oluşturulacaktır.
Bölüm kontenjanlarının bölümün yedek listesinden dolmaması durumunda, ilgili fakülte/ yüksekokulun önerileri dikkate alınarak aktarma yapılacaktır.
2) Diğer üniversite mezunları için:
  1. Tüm başvurular mezun olunan lisans programlarına göre sınıflandırılacaktır.
  2. 175 kontenjanın dağılımı ön kayıt başvuru sayıları dikkate alınarak (ilgili program mezunu başvuru sayısı/ tüm programların mezunlarının başvuru sayısı oranına göre) yapılacaktır.
  3. Lisans programları temelinde yapılan sınıflandırılma sonucunda her lisans programı kendi içinde mezuniyet not ortalamasına göre sıralanacaktır.
  4. Her lisans programı için belirlenen kontenjan kadar (varsa) yedek liste belirlenecektir.
  5. Lisans programı kontenjanlarının programın yedek listesinden dolmaması durumunda, başvuru yapan tüm adayların mezuniyet not ortalamaları dikkate alınacak ve yüksek ortalamaya sahip adaylara kayıt hakkı tanınacaktır.
Ön kayıt sonucunda kesin kayıt yapmaya hak kazanan asıl ve yedek adaylar listesi 5 Ekim 2012 tarihindehttp://www.egeformasyon.org internet adresinde duyurulacaktır. Asıl ve yedek adayların kesin kayıtları Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlık Binası’nda yapılacaktır.
Asıl Adaylar İçin Kesin Kayıt Tarihleri: 08.10.2012- 09.10.2012 (08.30-17.00)
Bu tarihler arasında kesin kayıt yaptırmayan adaylar haklarını kaybedeceklerdir.
Kesin kayıt sonucunda kontenjanlar dolmadığı takdirde yedek kayıt için boş kalan kontenjanlar, 10.10.2012 tarihindehttp://www.egeformasyon.org internet adresinde duyurulacaktır.  
Yedek Adaylar İçin Kesin Kayıt Tarihleri: 11.10.2012- 12.10.2012 (08.30-17.00)
Bu tarihler arasında kesin kayıt yaptırmayan adaylar haklarını kaybedeceklerdir.
Kesin kayıt için adayın bizzat kendisinin başvurması gerekmektedir.
Asıl ve yedek kayıtlar için alınan belgeler kesinlikle geri iade edilmeyecektir.
Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:
1) Ön kayıt başvuru formu,
2) Onaylı diploma veya mezuniyet belgesi örneği,
3) Onaylı transkript örneği,
4) Ön kayıtta beyan edilen lisans mezuniyet not ortalamasını 100’lük sistemde gösteren belge (4’lük sistemde mezun olan adayların mezun olduğu üniversitenin dönüşüm belgesini beyan etmeleri gerekmektedir),
5) Formasyon ücreti birinci taksitini ödendiğini gösteren banka dekontu (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ziraat Bankası Şubesi’ndeki Eğitim Fakültesi’nin 7216893-5036 No’lu Hesabına 250,00 TL Yatırılacaktır),
6) Nüfus cüzdanı sureti veya fotokopisi,
7) 1 adet vesikalık fotoğraf,
8) 1 adet yarım kapak dosya,
9) 1 adet poşet dosya,
10) 5 adet senet.
D) Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ücreti
Pedagojik Formasyon Sertifika Programının ücreti Pedagojik Formasyon Komisyonu’nun 17.09.2012 tarihli toplantı kararı gereğince 2054 TL olup, 6 taksit halinde tahsil edilecektir. Birinci taksit ödeme dekontu yukarıda belirtildiği şekilde kayıt esnasında alınacaktır. Diğer taksitlerin ödeme tarihleri ise daha sonra duyurulacaktır.
E) Dersler
Haftalık Ders Programı 10 Ekim 2012 tarihinde http://www.egeformasyon.org internet adresinde duyurulacak ve dersler 15 Ekim 2012tarihinde başlayacaktır. Derslerin hafta içinde 17.00-20.15 saatleri arasında yapılması planlanmaktadır. Pedagojik Formasyon Sertifika Programı 14’er haftalık, 2 yarıyıl şeklinde yürütülecektir. Söz konusu programda güz yarıyılında 5 ders, bahar yarıyılında 5 ders olmak üzere toplam 10 ders yer almaktadır.
İlginize teşekkür ederiz…
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı

ONLINE ÖN KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ...


2 yorum :

  1. güzel 6 taksit yapmışsınız da cografyaya 4 kişi niye çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mezunlarına 4 vermiş ancak diğer üniversiteleri açıklamamış coğrafyacıların sabırsızlıkla beklediği bir üniversite bakalım ne olacak

      Sil

Küfür, hakaret, aşağılama vs gibi olumsuz davranışlardan sorumlu değiliz. Yapılan yorumlar yorumu yapan kişiyi/kişileri bağlar. Bilginize...

PEDAGOJİK FORMASYON