Dikkat!
Coğrafya Hocam Web Sitesi Açılmıştır. Sizleri de bu muhteşem Coğrafya sitesine bekliyoruz. Online sorular, konu anlatımları, MEB ders kitabı etkinlikler ve çoktan seçmeli soruların cevapları ve daha neler neler...

Coğrafya Hocam
Siteye gitmek için bağlantıya tıklayınız

2012-2013 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FORMASYON DUYURUSU



T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FATİH EĞİTİM FAKÜLTESİ
2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI
Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerin Eğitim Fakültesi dışındaki fakültelerinden, özellikle Fen ve Edebiyat Fakültelerinden mezun olanlar için 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Akademik Takvimi doğrultusunda Döner Sermaye Projesi olarak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılacaktır. 
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Açılacak Alanlar ve Kontenjanları:
* Kontenjan 200 kişi ile sınırlıdır. Kontenjanın alanlara göre dağılımı aşağıda Tablo 1’de verilmiştir.
* Toplam Kontenjanın % 50’si üniversitemiz mezunlarına ayrılmıştır.


Tablo 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Açılacak Alanlar ve Kontenjanları


ÖĞRETMENLİK ALANLARI*
KONTENJAN
Matematik
30
Türk Dili ve Edebiyatı
30
Tarih
25
Sağlık
20
İngilizce
20
Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği
15
Biyoloji
10
Fizik
10
Kimya
10
Okuncesi
10
Müzik
10
Görsel Sanatlar/Resim
10
TOPLAM
200
*Bu öğretmenlik alanlarına hangi lüm ve/veya programların kaynaklık teşkil ettiği Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye
Kurulu’nun 80 salı tebliğinden öğrenilebilir.  Lü tfen  Tıkla yını z.
Bölüm ve/veya Programlara ayrılan kontenjanların dolmaması halinde, b kalan kontenjanlar bvuru sayısı kontenjanın çok  üzerinde gerçekleşen alanlara aktarılacaktır. Aynı şekilde Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunlarına veydiğer üniversite mezunlarına ayrılan kontenjanlardan herhangi birinin dolmaması durumunda, b kalan kontenjanlar aynı gruptaki der alan mezunları in kullanılacakr. Kontenjanların aktamından Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı rütme ve değerlendirme komisyonu yetkilidir.

Başvuru Koşulları:
Programa sadece Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 07.07.2009 Tarih ve 80 Sayılı kararı ile 12.07.2010 Tarih ve 74 Sayılı kararı ile öğretmen olarak atanacakları belirtilen programları gösteren “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İle Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Çizelge” de yayınlanan bölümlerden mezun olanlar başvurabilirler.

Adayların mezuniyet not ortalaması 4 üzerinden en az 2.00 olmalıdır. Ancak, adayların sıralamasında dörtlük sisteme göre verilen notları yüzlük sisteme dönüştürülerek kullanılacaktır. Bu nedenle, adayların 4’lük sistemdeki mezuniyet not ortalamalarını mezun oldukları üniversitede 100’lük sisteme dönüştürdükten sonra onaylanmış not belgeleriyle başvuru yapmaları gerekmektedir.

İkinci Anadal yapan mezunlar da gerekli koşulları sağlamaları halinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvuru yapabilirler. Öğrencinin, Anadal lisans programı ile İkinci Anadal lisans programının, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 07.07.2009 tarih ve 80 Sayılı Kararı ile 12.07.2010 Tarih ve 74 Sayılı kararı gereği, ilgili çizelgede yer alması hâlinde, iki programdan birini tercih etmesi gerekir.


Ön Kayıt:
Adaylar Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ön kayıtlarını 25.09-03.10.2012 tarihleri arasında Trabzon İli Akçaabat İlçesi Söğütlü beldesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Yerleşkesinde bulunan Fatih Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosunda, 08.30-16.30 saatlerinde yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını bizzat kendileri yapacak, noter ve kaletli, posta veya eksik belge ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlan edilen süreler dışında yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.


Ön Kayıtta İstenen Belgeler:
1. Başvuru dilekçesi (TIKLAYINIZ)
2. Lisans diploması ya da mezuniyet belgesinin onaylı örneği
3. Not Dökümü (Transkript) belgesi aslı veya onaylı fotokopisi (100’lük not sistemine dönüştürülmüş)
4. Adayın mezun olduğu lisans programına merkezi sınavla yerleştirildiği yılda aldığı ÖSYS sonuç belgesi

Ön Kayıt Sonuçlarının İlanı:
Değerlendirme mezuniyet not ortalamasına (100’lük sisteme göre) göre en yüksekten başlayarak kontenjan dâhilinde sıralanacaktır. Adayların puanlarının eşit olması halinde ÖSYS yerleştirme puanlarına bakılacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi almaya hak kazanan asil ve yedek adaylar 05 Ekim 2012 Karadeniz Teknik Üniversitesi İnternet Sayfasında (www.ktu.edu.tr) yayınlanacak olup, ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacak ve telefonla bilgi verilmeyecektir.
Kesin Kayıt:

İlan edilen listelere göre asil listeden kazanan adayların kesin kayıtları 08-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Yerleşkesinde bulunan Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Fatih Eğitim Fakültesi Bürosuna yapılacaktır.

Kontenjan açık kaldığı takdirde, 15 Ekim 2012 tarihinde itibaren yedek ilanı yapılıp, 31 Ekim 2012 tarihine kadar her iki günde bir kesin kayıt yaptırmayan yedek aday sayısı kadar yedek adayın ilan edilen sıraya göre kesin kayıtları yapılacaktır. Yedek kayıtlar sonunda yine kontenjan açığı bulunursa 2 Kasım 2012 Cuma günü saat 09.30-16.00 saatleri arasında yedekler listesinden Yerleştirme Puanı sırasına göre İSİM ÇAĞIRMA YÖNTEMİYLE yedek yerleştirme yapılacaktır. Her bir yedek adayın ismi okunduktan sonra ismi okunan adaylar için iki dakika beklenilecektir. Adayların bu süre içerisinde hazır bulunmadığı anlaşılınca sıradaki diğer adayın ismi okunacaktır.

İsim çağırma yöntemiyle yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan adaylara Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kesin kayıt yaptırmak için bir saat zaman verilecektir. Bu süre içerisinde kesin kaydını tamamlamayan adayların kesin kayıt haklarından vazgeçtikleri düşünülerek, yedek sıralamasındaki diğer adaylara kesin kayıt hakkı verilecektir. Yedek listeden aday kayıtlarına kontenjanlar doluncaya kadar devam edilir. İsim çağırma yöntemiyle yapılacak olan yedek aday yerleştirme işlemi sesli ve görüntülü olarak kayıt edilecektir.

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler:
1. Nüfus Cüzdanın onaylı fotokopisi
2. Eğitim Katkı Payı birinci taksitinin yatırıldığına dair banka makbuzunun aslı
3. Son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 ebadında (2 adet) vesikalık fotoğraf


Eğitim Katkı Payı:
Başvurusu kabul edilerek kayıt hakkı kazanan adaylar KTÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı yönergesi gereği Eğitime Katkı Payı olarak her dönem için 1.027 TL olmak üzere toplam 2.054 TL ödeme yapacaklardır. Eğitime katkı payı T.C. Ziraat Bankası’nın KTÜ Kanuni Yerleşkesindeki Üniversite Şubesi TR78000100122511825144–5003 IBAN Numaralı hesabına aşağıda belirtilen ödeme takvimine göre yatırılıp, alınan makbuzlar süresi içerisinde mutlaka Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edilecektir. Taksitleri süresi içerisinde yatırmayanlara yasal gecikme faizi uygulanacaktır. 







1 yorum :

  1. yine osys belgesi istenmis , 11 sene oncenin belgesini nerden bulacagiz, benim mezun oldugum uni zaten ktü olmasina ragmen gecen sene soyledigimde kendilerinde olmadigini soylediler ben nerden bulabilirim ki; gecen sene ankaradaki arkadasa aldirayim dedim o belgeyi degil sahsin arkadasi kendisi bile alamaz demisler.. En son ktü(kendi universitem) ye tel acip durumu izah ettigimde ozaman siz getirmeyin ama ayni puanli kisiler basvurmussa onu aliriz dediler( 6. Siradan mi ne girmis olmama ragmen)...

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret, aşağılama vs gibi olumsuz davranışlardan sorumlu değiliz. Yapılan yorumlar yorumu yapan kişiyi/kişileri bağlar. Bilginize...

PEDAGOJİK FORMASYON