Dikkat!
Coğrafya Hocam Web Sitesi Açılmıştır. Sizleri de bu muhteşem Coğrafya sitesine bekliyoruz. Online sorular, konu anlatımları, MEB ders kitabı etkinlikler ve çoktan seçmeli soruların cevapları ve daha neler neler...

Coğrafya Hocam
Siteye gitmek için bağlantıya tıklayınız

2012-2013 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FORMASYON DUYURUSU





Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 07.07.2009 gün ve 80 sayılı kararının eki çizelgede yer alan yüksek öğretim programlarından, pedagojik formasyon programını tamamlayanlar koşulunun yer aldığı programlardan mezun olanlar için, Pedagojik Formasyon Sertifika programı açılmıştır.
1.      Başvuru Şartları ve Kayıt Kabul İşlemleri
Ön kayıtlar
a.      Ön kayıtlar 20–28 Eylül 2012 tarihleri arasında internet ortamında adayın kendisi tarafından  (www.formasyon.selcuk.edu.tr) yapılacaktır. Formasyon bürosunca ön kayıt yapılmayacaktır.
b.      Adaylar  4’lük  sistem üzerinden mezun olmuşlarsa mezun oldukları üniversiteden/fakülteden    100’ lük sisteme not dönüşümü resmi olarak yaptıracaklardır. Koordinatörlüğümüzce not dönüşümü kesinlikleyapılmayacaktır. Bu onaylı belge kesin kayıt hakkı kazanılması durumunda Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğüne şahsen teslim edilecektir.
c.      Söz konusu sertifika programına başvuracak adaylar için 2009-2010 eğitim öğretim yılından önceki yıllarda mezun olanlardan başvuru için not ortalama şartı aranmamaktadır. Üniversitelere 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren kayıt yaptıran öğrencilerin not ortalamasının en az 100 üzerinden 65 olması gerekmektedir
d.     Ön kayıt için gerekli bilgiler aday tarafından S.Ü. Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğü web sayfasında bulunan link üzerinden (www.formasyon.selcuk.edu.tr)  sisteme kayıt edilecektir.  Adaylar ön kayıt başvuru formunun çıktısını alacaklar ve saklayacaklardır. Alınan bu belge istenen diğer belgelerle birlikte kesin kayıt durumunda Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğüne şahsen teslim edilecektir.
e.      Aday tarafından yapılan yanlış veya eksik beyan durumunda yapılan müracaatlar geçersiz sayılacak, e-posta, faks ve posta yoluyla vb. yapılacak müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecek ve sıralamaya alınmayacaktır.

2.      Sonuçların ilanı, kesin kayıtlar ve yedekler
a.    Programa müracaat edenlerin sıralaması mezuniyet not ortalamasına göre yapılacaktır. Sıralama 100’lük not sistemine göre adayların başvurdukları alanlara ayrılan kontenjanlara göre en yüksek puandan en düşük puana doğru yapılacaktır.
b.   Adayların not ortalamaları eşit olması halinde yaşı küçük olana öncelik verilecektir.
c.    Ön kayıtta beyan edilen bilgilerin eksik ve doğru olmaması durumunda kesin kayıt hakkı iptal edilecektir.
d.   Kesin kayıt hakkı kazananlar 02 Ekim 2012 tarihinde Selçuk Üniversitesi Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğü www.formasyon.selcuk.edu.tr  web sayfasında ilan edilecektir.
e.    Sonuçlarla ilgili olarak telefonla vb. yollarla bilgi verilmeyecektir.

Kesin kayıtlar
a.    Kesin kayıtlar 03-08 Ekim 2012 tarihlerinde mesai saati 17:00‘ a kadar yapılacaktır.
b.    Kayıt ücreti 2000 (ikibin) TL olup Kayıt dönemlerinde iki eşit taksitte ödenecektir.
c.    Kesin kayıtta istenen belgeler
1.      Başvuru Otomasyon Formu çıktısı.
2.      Öğrenci kayıt dosyası (kayıt anında Formasyon bürosundan verilecektir).
3.      Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi veya aslı gibidir yapılmış fotokopisi.  (Yurtdışından mezun olanların Yüksek Öğretim Kurulundan alacağı Diploma Denklik Belgesi gereklidir.) Lisans derslerine ait not dökümünü gösterir belgenin aslı (Transkript) ile birlikte fotokopisi veya aslı gibidir yapılmış fotokopisi
4.      Nüfus Cüzdanı aslı ile birlikte fotokopisi veya aslı gibidir yapılmış fotokopisi
5.      İki adet fotoğraf
6.      Not dönüşümü ile ilgili üniversitelerden alınacak resmi yazının aslı.
7.      İlk taksidin 1000 (Bin) TL yatırıldığına dair banka makbuzu.  İlk taksit ücreti T. Vakıflar Bankasına Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğünce öğrenciye verilecek formasyon numarasına yatırılacaktır.  Kesin kayıt yaptırdıktan sonra her ne sebeple olursa olsun kayıt sildirenlere yatırmış oldukları ücret geri ödenmeyecektir.
8.      Programla ilgili her türlü yazışma kayıt ve benzeri işlemler Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğü tarafından yürütülecektir. (Adres: Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğü, Mesleki Eğitim Fakültesi Binası Zemin Kat Selçuklu Konya;
Tel : 0332 223 18 02, 0332 223 18 09 Faks : 0 332 241 57 54)

Yedekler :
1.      Asıl listede olanlar kayıt yaptırdıktan sonra boş kalan kontenjan sayısı 09 Ekim 2012 Tarihinde www.formasyon.selcuk.edu.tr  web sayfasında ilan edilecektir. Yedek listeden kayıt yaptırmaya hak kazananlar web sayfamızdan ilan edilecek ve 2 iş günü kayıt süresi verilecektir. Bu süre içinde kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybedecektir. Kontenjanların yine boş kalması durumunda aynı yöntem uygulanarak kontenjanlar dolana kadar bu süreç devam edecektir. Kontenjanlar tamamlanınca www.formasyon.selcuk.edu.tr  web sayfasında ilan edilecektir.
2.      Herhangi bir bölümde, Selçuk üniversitesi veya diğer üniversiteler mezunu olarak müracaat edip kesin kayıt hakkı kazananların kaydı yapıldıktan sonra, o bölümde açık kontenjan kalmış ise boş kalan kontenjanların doldurulması için üniversite içi, üniversite dışı ve bölüm ayrımı yapılmaksızın yedek listeden en yüksek mezuniyet ortalamasına göre sıralama yapılacaktır.

  1. Pedagojik Formasyon Programında Uygulanacak Esaslar
1.      Programa 350 öğrenci alınacaktır.
2.      Programa ayrılan kontenjanların dağılımını yapmaya Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Yürütme Kurulu yetkilidir.
3.      MEB’nın ihtiyaç duyduğu atamaya esas olan alanlara (bkz. YÖK’ün 13.09.2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu Toplantısı kararı) en az %40 kontenjan ayrılacaktır.
4.      Kontenjanların %50’ si Selçuk Üniversitesi Mezunlarına, %50’ si Diğer üniversite mezunlarına ayrılacaktır.
5.      Programın Süresi 2 (iki) yarıyıldır. Güz ve Bahar akademik takvimi aşağıdaki gibidir.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
PEDAGOJİK FORMASYON KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2012-2013 AKADEMİK TAKVİMİ





GÜZ YARIYILI
Ön Kayıt
20-28 Eylül 2012
Kesin Kayıt
03-08 Ekim 2012
Dersler
13 Ekim 2012 - 27 Ocak 2013
Ara Sınav
22-23 Aralık 2012
Genel Sınav
02-03 Şubat 2013
Bütünleme
09-10 Şubat 2013






BAHAR YARIYILI
Kayıt
11 Şubat - 15 Şubat 2013
Mazeretli Kayıtlar için son başvuru tarihi
11 Mart 2013
Dersler
16 Şubat - 26 Mayıs 2013
Ara Sınav
20-21 Nisan 2013
Genel Sınav
01-02 Haziran 2013
Bütünleme
08-09 Haziran 2013



6.      Pedagojik Formasyon Eğitimi Programının yürütülmesi, başarı denetimi, devam ve devamsızlık Selçuk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve sınav yönetmeliği hükümlerine göre gerçekleştirilecektir.
7.      Programa kayıtlı öğrencilerin eğitim-öğretim ve sınavları ile bunlara ait programlarda karar vermeye Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Yürütme Kurulu yetkilidir.
8.      Dersler Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi binasında Cumartesi ve Pazar günleri yapılacaktır. Derslik yetersizliği ve program çakışması gibi durumlarda Cuma günleri 17:00 den sonra ders yapılabilecektir.
9.      Pedagojik Formasyon Eğitimine başlayacak öğrencilerden toplam 2000 (ikibin) TL Eğitim-Öğretim Ücreti alınacak olup T. Vakıflar Bankası Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğünce öğrenciye verilecek formasyon numarasına yatırılacaktır. Programda ders verecek öğretim elemanlarını belirlemeye Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Yürütme Kurulu yetkili olup ders ücretleri Döner Sermaye Kanunu kapsamında Mesai Dışı Gelir Getirici Faaliyetler olarak ödenecektir.



0 yorum :

Yorum Gönder

Küfür, hakaret, aşağılama vs gibi olumsuz davranışlardan sorumlu değiliz. Yapılan yorumlar yorumu yapan kişiyi/kişileri bağlar. Bilginize...

PEDAGOJİK FORMASYON