Dikkat!
Coğrafya Hocam Web Sitesi Açılmıştır. Sizleri de bu muhteşem Coğrafya sitesine bekliyoruz. Online sorular, konu anlatımları, MEB ders kitabı etkinlikler ve çoktan seçmeli soruların cevapları ve daha neler neler...

Coğrafya Hocam
Siteye gitmek için bağlantıya tıklayınız

2012-2013 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FORMASYON DUYURUSU



T.C.
TRAKYA ÜNİVERSİTE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI
DUYURUSU

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ön kayıtları başlamıştır. Yüksek Öğretim Kurumu’nun almış olduğu 13 Eylül 2012 tarihli kararı gereğince, (17 Eylül 2012 tarih ve B.30.0.EÖB-104.01.07-4049-40322 sayılı yazı)  2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında mezun durumda bulunan öğrenciler için Trakya Üniversitesi’ne 200 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir. YÖK tarafından Üniversitemize tahsis edilen 200 kişilik kontenjanın % 50’si Trakya Üniversitesi mezunlarına, % 50’si diğer Üniversite mezunlarına ayrılmıştır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı için Formasyon Programında Üniversitemize ayrılan 200 kişilik kontenjanın % 40’ının Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç duyduğu atamaya esas olan alanlar olan “Rehber Öğretmen, Okul Öncesi, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Teknoloji ve Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Görsel Sanatlar/Resim, Müzik, Matematik” için kaynak gösterilen alan mezunlarına, kontenjanın % 60’ının ise bu alanlar ile birlikte Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının (http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf) 80 sayılı Kararında yer alan tüm alan mezunlarına ayrılmıştır.

Kontenjanın (200 kişi) alanlara göre dağılımı tabloda verilmiştir.

Alanlar
Trakya Üniv.
 Mezun Kon.
Diğer Üniv.
 Mezun Kon.
Rehber Öğretmen-Felsefe Grubu Öğretmenliği
-
8
İngilizce Öğretmenliği
8
4
İlahiyat
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri
-
5
Teknoloji Tasarım
-
2
 Türk Dili  ve Edebiyatı
10
5
Resim
6
4
Müzik
6
4
Sosyal Hizmet
(Zihin Engelliler )
-
3
Matematik
10
5
Toplam
40
40

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının (http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf) 80 sayılı Kararında yer alan tüm alanlar Üç ana bölümde derlenerek, Trakya Üniversitesi ve Diğer Üniversiteler olarak gruplanarak aşağıda tabloda belirtildiği gibi alımlar gerçekleştirilecektir.

Diğer alanlar
Trakya Üniv.
 Mezun Kon.
Diğer Üniv.
 Mezun Kon.
Sosyal Alanlar
25
25
Fen  Alanlar
25
25
Sağlık  Bilimleri Alanları
10
10
Toplam
60
60



Ön Kayıt Başvuruları ve Şekli:
Başvurular şahsen veya bir başkası aracılığı ile yapılabilir. Posta, faks, kargo ve internet üzerinden başvuru kabul edilmeyecektir.
Başvurular Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İsmail Hakkı Tonguç Yerleşkesi (Emniyet Müdürlüğü yolu üzerinde) Dekanlık Binası Öğrenci İşlerinde Bürosunda yapılacaktır.

            Ön Kayıtta İstenilen belgeler:

1-      Diploma veya Mezuniyet belgesinin onaylı örneği
2-      Onaylı Not Dökümü (transkript)
3-      Nüfus cüzdan Örneği veya fotokopisi
4-      Diploma notu 100’lük Sisteme göre olan öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerinden alacakları notların 4’lük sistemde karşılığını gösteren onaylı bir belge vermeleri gerekmektedir.

Not: Belgelerinin asıllarını getiren adayların fotokopileri kurumumuzca onaylanacaktır.

Kayıt Süreci:

Ön Kayıt Başvuruları
01-05 Ekim 2012
Asil Liste İlanı
06-07 Ekim 2012
Asil Listenin Kesin Kayıtları
08-10 Ekim 2012
Boş Kalan Yedek Kontenjan Duyurusu ve Yedek Liste İlanı
11 Ekim 2012
Yedek Liste Kesin Kayıtlar
12 Ekim 2012
Ders Başlama Tarihi
13-14 Ekim 2012

      Öğrenim Programı:
     
Pedagojik Formasyon Sertifika dersleri Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak ve devam zorunluluğu vardır. Bahar Dönemi Öğretmenlik Uygulaması dersi için hafta içi belirlenen birgün öğrencilerin okullarında bulunmaları zorunludur.


Başvuruların Değerlendirilmesi:
Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar, başarı sırasına (Genel Not Ortalaması)  göre sıralanacak ve kontenjan dahilinde kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar ile yedekler ilan edilecektir. Genel Not Ortalaması eşit olan adayların sıralaması mezuniyet tarihi esas alınarak yapılacaktır. Mezuniyet tarihi diğer(ler)ine göre önce olan aday öncelik kazanacaktır.



Yedekler :
Asıl listede olanlar kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra boş kalan kontenjanların doldurulmasında;
Trakya Üniversitesi mezunları listesinde boş kontenjan olması durumunda Trakya Üniversitesi yedek listesi değerlendirilecektir. Bu listesinde boş kontenjanlar için yeterli olmaması durumunda, diğer üniversite mezunlarında kayıt hakkı elde edemeyenler değerlendirilecektir.
Diğer Üniversite mezunları listesinde boş kontenjan olması durumunda diğer üniversite yedek listesi değerlendirilecektir. Bu listesinde boş kontenjanlar için yeterli olmaması durumunda, Trakya Üniversitesi mezunlarında kayıt hakkı elde edemeyenler değerlendirilecektir.

Kesin kayıtta istenen belgeler:

Adayların şahsen başvurusu zorunludur. Kesin Kayıt işlemi Vekaletname(Noter) ile gerçekleştirilebilirken, diğer hiçbir koşulda bir ikinci şahısların kayıt hakkı olmayacaktır.
-          3 adet vesikalık fotoğraf
-          Formasyon ücretinin ilk taksitinin yatırıldığını gösteren banka dekontu
-          Öğrenciler Kesin Kayıt yaptırırken; T.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi 2012-2013 Pedagojik Formasyon Duyurusunu okuyup kabul ettiklerine dair taahütnameyi okuyup, imzalayarak teslim edeceklerdir.

Kayıt Ücreti:

Pedagojik Formasyon Sertifika Programının Ücreti  2050 TL (ikibinelli) olup İlk taksit 1050 TL (binelli), ikinci taksit 1000 TL (bin)’dir. İkinci Taksit Bahar Dönemi Kayıt sürecinde yatırılacaktır.
            Ziraat Bankası Edirne Merkez Şubesi  : TR63 0001 0000 9732 0802 9150 70 Iban No’lu hesabına masraflar hariç olarak  Pedagojik Formasyon Ücreti diye adlandırılarak yatırılmalıdır.
           
Bu ücreti yatırarak Kesin Kayıt İşlemini tamamlayan aday derslere katılmadan kaydını sildirse dahi ücreti hiçbir koşulda iade edilmez.

Programın yürütülmesinde Trakya Üniversitesi Pedagojik Formasyon Programı Yönergesi ile diğer ilgili mevzuat hükümleri esas alınacaktır.



0 yorum :

Yorum Gönder

Küfür, hakaret, aşağılama vs gibi olumsuz davranışlardan sorumlu değiliz. Yapılan yorumlar yorumu yapan kişiyi/kişileri bağlar. Bilginize...

PEDAGOJİK FORMASYON